Värmepumpar i Kinda med omnejd

Varmt välkommen till Kinda Elteknik! Vi är glada att kunna meddela att vi nu erbjuder AC & värmepumpar av högsta kvalitet till våra kunder.

Välkommen till Kinda elteknik!

På Kinda Elteknik strävar vi efter att göra hela processen så smidig och bekväm som möjligt för dig. Därför är vi glada att kunna erbjuda professionella montagetjänster för samtliga pumpar som vi säljer.

Vår erfarna och certifierade installationspersonal är dedikerad att säkerställa att din pump installeras på rätt sätt och enligt högsta standard. Vi tar hand om hela installationsprocessen från början till slut, vilket innebär att du kan lita på oss för en problemfri och säker installation.

Genom att välja våra montagetjänster kan du vara säker på att din pump fungerar optimalt och ger dig pålitlig prestanda under lång tid framöver. Vi strävar efter att överträffa dina förväntningar och göra din upplevelse med oss så positiv som möjligt.

Kontakta oss idag för att lära dig mer om våra montagetjänster och hur vi kan hjälpa dig att få din pump installerad på ett snabbt och effektivt sätt. Vi ser fram emot att vara din pålitliga partner för alla dina pumpbehov!.

luftvärmepump utomhus i en modern miljö

Våra värmepumpar

Panasonic CZ25

Nya superkompakta CZ, med inbyggd WiFi-styrning, är perfekt för mindre utrymmen som garage, fritidshus eller attefallshus. Den mäter endast 779 mm i bredd - perfekt för trånga installationsplatser eller ovanför dörren Värmeeffekt: 5.3kW Kyleffekt: 3.0kW

17 990 kr

Priset är inklusive standardmontage efter rot.

Panasonic HZ25 Flagship.

En smart lösning – särskilt utvecklad för det tuffa nordiska klimatet och för att göra din hemmiljö renare, bekvämare och mer välkomnande. Flagship – ett både välkommet och välkomnande inslag i ditt hem. Värmeeffekt: 7.5kW Kyleffekt: 3.6kW

22 990 kr

Priset är inklusive standardmontage efter rot.

Daikin Stylish FTXTA30/RXTA30

Luftvärmepump för nordiskt klimat Stylish 30 från Daikin är utvecklad för regioner med svåra vinterförhållanden och har en kompakt, modern och funktionell design, lämplig för de flesta interiörer med en matt och kristallvit yta. Värmeeffekt: 6.9kW Kyleffekt: 4.5kW

22 490 kr

Priset är inklusive standardmontage efter rot.

incert bild för el och värmepumpar

Ett INCERT-certifierat företag i Kinda

Vi på Kinda Elteknik gläds att kunna meddela att vi har erhållit certifiering från INCERT, vilket bekräftar vår dedikation till högsta standard inom säkerhet och kvalitet. INCERT-certifieringen är en betydelsefull milstolpe för oss och en försäkran till våra kunder om att vi uppfyller de strängaste kraven inom vår bransch. Med vår INCERT-certifiering kan du vara trygg i vetskapen att du samarbetar med ett företag som prioriterar kvalitet, säkerhet och professionalism i allt vi gör. Vi fortsätter att sträva efter att upprätthålla och förbättra vår prestanda för att möta och överträffa våra kunders förväntningar. Kontakta oss idag för att lära dig mer om våra certifierade produkter och tjänster och hur vi kan hjälpa dig att uppnå dina mål på ett säkert och effektivt sätt. Tillsammans kan vi skapa en tryggare och mer säker framtid för oss alla.

Värmepumpar i Kinda, Linköping och Vimmerby

Varmt välkommen till Kinda Elteknik! Vi är glada att kunna meddela att vi nu erbjuder AC & luftvärmepumpar av hög kvalitet till våra kunder. Luftvärmepumpar är en effektiv och miljövänlig lösning för att skapa en behaglig inomhusmiljö året runt, och vi är stolta över att kunna erbjuda dessa innovativa produkter till rimliga priser.

Installation av värmepumpar

Korrekt installation av värmepumpar är avgörande för optimal effektivitet, energibesparing och lång livslängd. Felaktig installation kan leda till ökade energikostnader och förtida reparationer.

Underhåll av värmepumpar

Regelbundet underhåll av luftvärmepumpar säkerställer effektiv drift, minimerar energiförbrukningen och förlänger livslängden. Det kan också förebygga kostsamma reparationer som gör det ekonomiskt i längden.

Reparation av värmepumpar

En professionell reparation av luftvärmepumpar garanterar korrekt felsökning och hållbara lösningar, vilket också minimerar framtida problem och förlänger enhetens livslängd.

Varför välja våra värmepumpar?

Vi erbjuder marknadens bästa lösningar för att förbättra inomhusklimatet och sänka dina energikostnader. Våra värmepumpar är utformade för att ge optimal värme och kyla.

Våra montage och installationstjänster

Standardinstallation med rotavdrag:
5 995 kr.

I en standardinstallation ingår:

 • Råd gällande luft-/luftvärmepumpens installation och funktion.
 • En rörlängd av max 5 m med täckkanaler och 5 m dräneringsslang från innerdel (används vid kyldrift sommartid).
 • 5 m styrkabel mellan inne respektive utedel – inomhusdel (maxhöjd 2,5 m).
 • 1 st väggkonsol inkl. vibrationsdämpare, placering max 1,5 m från marknivå.
 • 1 st håltagning trä/tegel (ej mexi-tegel), lättbetong, mursten (yttervägg).
 • Isolering av väggenomföring, fasadskador ersätts ej.

Premiuminstallation med rotavdrag:
8 093 kr.

I en Premium installation ingår:

 • Samtliga delar som i en standard installation
 • En rörlängd av max 10 m med täckkanaler och 10 m dräneringsslang från innerdel (används vid kyldrift sommartid).
 • 10 m styrkabel mellan inne respektive utedel – inomhusdel (maxhöjd 2,5 m).

Elinstalaltions paket med rotavdrag:
3 709 kr.

Till både Standard- och Premiuminstallationer kan du välja att köpa till ett elpaket.

 I elpaketet ingår:

 • S 1 st håltagning i trä, mexitegel eller leca
 • 10m elkabel
 • brytare eller vägguttag vid ytterdel
 • dvärgbrytare 10A alternativ 13A

Vanliga frågor om värmepumpar

Värmepumpar använder elektricitet för att förflytta värme från en kall plats till en varm. Under kalla månader flyttar de värme från utomhusluften eller marken till inomhusluften, och på sommaren kan de fungera i omvänd för att kyla hemmet.

Värmepumpar är mycket energieffektiva eftersom de använder förnybar energi från luften eller marken. De kan minska uppvärmningskostnaderna avsevärt, är miljövänligare än system som använder fossila bränslen och kräver mindre underhåll.

Kostnaden för att installera en värmepump kan variera avsevärt beroende på typ och storlek på systemet, samt nödvändiga förberedelser på installationssidan. Priserna startar vanligtvis runt 20,000kr och kan öka till över 100,000kr för de mest avancerade systemen.

Värmepumpar har en hög energieffektivitet, ofta med en verkningsgrad (COP, Coefficient of Performance) på mellan 3 och 5. Det innebär att för varje enhet energi som används för att driva pumpen, genereras 3-5 enheter värmeenergi.

Nej, värmepumpar kräver generellt sett mindre underhåll än traditionella värmesystem. Det rekommenderas dock att regelbundet kontrollera och underhålla systemet för bästa möjliga prestanda och livslängd.

Det rekommenderas att genomföra en professionell service av din värmepump årligen. Detta säkerställer att systemet fungerar effektivt och kan förlänga dess livslängd. Regelbunden service kan också förhindra dyrare reparationer i framtiden.

En standard service innefattar inspektion och rengöring av filtren, kontroll av alla elektriska komponenter och anslutningar, kontroll och påfyllning av köldmedium vid behov, samt test av systemets övergripande funktion och effektivitet.

Att försumma regelbunden service kan leda till minskad effektivitet, högre energikostnader och i värsta fall ett tidigt systemfel. Det kan också innebära att garantin på din värmepump blir ogiltig.

Varför välja oss för din värmepump i Kinda?

Att välja oss för din värmepump i Kinda är ett klokt val som erbjuder en rad fördelar för både din bostad och din plånbok. Vi på Kinda Elteknik har lång erfarenhet och djup expertis inom värmepumpar, vilket garanterar att du får en installation och service av högsta kvalitet.

Vi på Kinda Elteknik lägger stort fokus på pålitlighet och professionalism. Vi ser till att varje installation är skräddarsydd för att passa dina specifika behov vilket optimerar effektiviteten och livslängden på din värmepump. Våra tekniker är certifierade och välutbildade vilket innebär att du kan känna dig trygg med att jobbet utförs korrekt och säkert.

Självklart använder vi även de senaste teknologierna och de bästa produkterna på marknaden. Detta innebär att du får tillgång till den mest energieffektiva och miljövänliga lösningen som kan leda till betydande kostnadsbesparingar på lång sikt. En effektiv värmepump från oss kan minska dina energikostnader avsevärt samtidigt som den bidrar till en minskning av din klimatpåverkan.

Vi erbjuder också enastående kundservice och underhåll efter installation och vi finns alltid till hands för att svara på frågor och ge support vilket säkerställer att din värmepump fungerar optimalt under hela dess livslängd. Vi är dedikerade till kundnöjdhet och är ett pålitligt val för installation av värmepumpar i Kinda.

Genom att välja oss för din värmepump i Kinda får du alltså en kompetent, kostnadseffektiv och hållbar lösning som förbättrar din inomhuskomfort och sänker dina energikostnader.

Fördelar med luftvärmepumpar

Luftvärmepumpar erbjuder en rad fördelar som gör dem till ett populärt val för många hushåll. För det första är de energieffektiva, vilket innebär att de kan omvandla en liten mängd elektricitet till en betydande mängd värme. Detta kan leda till kostnadsbesparingar på dina energiräkningar, särskilt under vintermånaderna.

En annan stor fördel med luftvärmepumpar är deras miljövänlighet. Eftersom de använder utomhusluften som en förnybar energikälla, minskar de behovet av fossila bränslen och bidrar därmed till att minska koldioxidutsläppen. Detta gör dem till ett hållbart val för miljömedvetna konsumenter.

Luftvärmepumpar är också mångsidiga och kan användas för både uppvärmning och kylning av ditt hem. Detta innebär att du får ett system som fungerar året runt vilket ger komfort oavsett säsong. De är även enkla att installera och kräver minimalt underhåll jämfört med andra uppvärmningssystem men vi hjälper dig gärna med underhåll av värmepumpen i Kinda när det väl är dags.

Teknologin bakom luftvärmepumpar har utvecklats avsevärt de senaste åren, vilket har resulterat i tystare, mer effektiva enheter som fungerar även vid låga temperaturer. Detta gör dem till ett pålitligt val för klimat med kalla vintrar.

Ytterligare en fördel är den snabba återbetalningstiden. Med energibesparingarna betalar sig investeringen i en luftvärmepump ofta tillbaka inom några år. Detta gör dem till ett ekonomiskt smart val för många hushåll.

Tveka inte att kontakta oss gällande värmepumpar i Kinda!