Laddboxar i Linköping

När du väljer Kinda Elteknik för din installation av laddboxar i Linköping får du inte bara experthjälp. Du får också tillgång till ett urval av de bästa laddboxarna på marknaden.

Upptäck fördelarna med laddboxar

Fördelarna med laddbox är många! Nedan listar vi ett par.

Miljövänlig

Att använda en elbil och ladda den med din egen laddbox, särskilt om du använder förnybar energi, minskar beroendet av fossila bränslen och minskar ditt koldioxidavtryck. Det är ett steg mot en mer hållbar livsstil.

Ökat fastighetsvärde

Hem med installerade laddboxar kan öka i värde eftersom elbilarnas popularitet fortsätter att växa. Det blir en attraktiv tillgång för framtida köpare som kör eller planerar att köpa en elbil.

Bekvämlighet

Med en egen laddbox hemma behöver du inte förlita dig på offentliga laddningsstationer, vilket kan spara både tid och besvär. Det är bekvämt att kunna ladda din bil över natten och ha den redo att använda varje morgon.

Säkerhet

Laddboxar är säkrare än vanliga eluttag eftersom de är specifikt designade för att hantera de höga strömmar som krävs för att ladda elbilar. Detta minskar risken för elbränder och andra elektriska problem.

Våra laddboxar

Zaptec GO 22kW

Zaptec Go är laddboxen som passar alla bilar. Med skandinavisk design och banbrytande norsk teknik är Zaptec Go en av världens minsta 22 kW elbilsladdare. Packad med premiumteknik är laddboxen alltid ansluten och uppdaterar sig automatiskt.

6 995 kr

Installerat och klart
(13 540- exkl. Grön teknik-bidrag)

Charge amps Halo

Charge Amps Halo är en liten och kraftfull elbilsladdare med en fast kabel som kan ladda upp till 11 kW. Med ett robust aluminiumchassi och marknadens högsta IP-klassning (IP 66) är Charge Amps Halo designad för alla väder.

8 899 kr

Installerat och klart
(18 348:- exkl. Grön teknik-bidrag)

Charge amps Aura

Charge Amps Aura är laddstationen för dig som behöver ladda två elbilar samtidigt med upp till 22 kW per uttag. Charge Amps Aura är utformad av industridesignern Joachim Nordwall, före detta chefsdesigner hos Koenigsegg.

16 250 kr

Installerat och klart
(33 505:- exkl. Grön teknik-bidrag)

laddboxar installerad på en vägg utanför ett hus

Laddboxar i Linköping

Laddboxen är inte bara en produkt, den är en investering i framtiden. Med rätt laddbox får du inte bara en snabb och effektiv laddning av din elbil, utan du får också ett energieffektivt system som kan spara dig pengar i det långa loppet.

Varför välja Kinda Elteknik?

Kinda Elteknik är en del av samma koncern som Kinda Solenergi, vilket möjliggör en nära samverkan särskilt inom solenergi. Vi är specialister på att integrera solceller, batterilagringssystem, laddboxar och andra installationer som effektiviserar och minskar er elförbrukning.

Vår expertis garanterar en korrekt installation som följer alla gällande säkerhetsstandarder och skräddarsydda lösningar som passar varje kunds unika behov och förutsättningar. Vi förstår vikten av att ha en pålitlig och effektiv laddstation hemma eller på arbetsplatsen, vilket är varför våra laddboxar är bland de mest energieffektiva på marknaden.

Vi erbjuder även snabb hjälp och service om något skulle gå fel och vi stolta över vår förmåga att hålla oss uppdaterade med de senaste teknikerna inom elbilsladdning, vilket säkerställer att våra kunder alltid har tillgång till den bästa möjliga tekniken.

Laddboxar i Linköping

Att välja rätt lösning för elbilsladdning kan kännas överväldigande med tanke på alla olika laddboxar som finns på marknaden idag. Men oro dig inte! Kinda Elteknik är här för att hjälpa dig. Oavsett om du bor i Kinda, Linköping, Vimmerby, Kisa eller någon annanstans i regionen kan du lita på att våra tjänster kommer att möta dina behov.

Vårt team av erfarna elektriker har specialiserat sig på laddbox installation. Varje laddbox installation genomförs med noggrann precision för att garantera säkerhet och effektivitet. Med många års erfarenhet inom området vet vi hur viktigt det är att ha en pålitlig och effektiv laddbox för din elbil. Och det är exakt vad vi strävar efter att erbjuda – en driftsatt anläggning som du kan lita på!

För oss handlar det inte bara om att sälja en laddbox. Det handlar om att erbjuda en helhetslösning. Från rådgivning om vilken laddbox som bäst passar dina behov till laddbox installation av högsta kvalitet – vi har dig täckt!

Vanliga frågor om laddboxar

Laddboxar ansluts till elnätet och förser elbilar med ström via en anslutningskabel. Moderna laddboxar kommunicerar med bilen för att säkerställa att laddningen sker med optimal hastighet och säkerhet.

Det finns två huvudtyper av laddboxar: de med fast kabel, som är direkt ansluten till laddboxen, och de med en så kallad “socket”, där vilken som helst passande kabel kan användas.

Huvudfördelarna inkluderar snabbare laddningstider, högre säkerhet jämfört med vanliga uttag, lägre elkonsumtionskostnader genom möjlighet till att ladda under lågtrafikperioder, samt ökad bekvämlighet.

Kostnaden för att köpa och installera en laddbox kan variera, men typiskt kostar detta mellan 15,000 och 30,000kr beroende på modell och installationskomplexitet.

Service av en laddbox kan inkludera inspektion av alla elektriska anslutningar, säkerhetskontroller av kretsbrytare och jordfelsbrytare, samt mjukvaruuppdateringar för smarta laddboxar.

Välj en laddbox baserat på din bils laddningskapacitet, önskad laddningshastighet, tillgängligt utrymme och om den ska vara utomhus eller inomhus. Överväg också funktioner som fjärrstyrning och schemaläggning.

Det kan krävas tillstånd, särskilt i flerfamiljshus där elsystemet är delat. Kontakta din fastighetsägare eller bostadsrättsförening för att få reda på specifika krav.

Laddboxar bör inspekteras av en kvalificerad elektriker åtminstone en gång varje år för att säkerställa säker och effektiv drift.

Är elbilar ett bra alternativ istället för förbränningsmotorer?

Ja, elbilar är betydligt bättre för miljön. De producerar inga direkta utsläpp av koldioxid eller andra skadliga föroreningar, vilket minskar luftföroreningar och bidrar till att bekämpa klimatförändringarna. Eftersom elbilar drivs av elektricitet kan de också dra nytta av förnybara energikällor som sol- och vindkraft, vilket ytterligare minskar deras miljöpåverkan.

El är även billigare än bensin eller diesel, och elbilar kräver mindre underhåll eftersom de har färre rörliga delar. Inga oljebyten, färre slitdelar och lägre servicekostnader gör elbilar till ett kostnadseffektivt val på lång sikt.

Elbilar erbjuder också en tyst och bekväm körupplevelse. Utan motorljud från en förbränningsmotor är elbilar tysta och vibrationsfria, vilket gör körningen mer avslappnad. Detta ger elbilens omedelbara vridmoment en snabb acceleration, vilket förbättrar prestandan och körglädjen.

Tekniken för elbilar utvecklas snabbt, och räckvidden ökar stadigt. Moderna elbilar kan nu köra längre sträckor på en enda laddning, och laddningsinfrastrukturen förbättras kontinuerligt med fler laddstationer tillgängliga överallt.

Ekonomiska fördelar med att installera laddboxar

Att installera en laddbox hemma erbjuder många ekonomiska fördelar för elbilsägare. För det första är kostnaden för att ladda din elbil hemma betydligt lägre jämfört med att använda offentliga laddstationer eller att tanka en bil med förbränningsmotor. Elektricitet är generellt billigare än bensin eller diesel, och genom att ladda hemma kan du dra nytta av lägre elpriser, särskilt under tider med lågt elpris, som på natten.

En annan stor ekonomisk fördel är de potentiella besparingarna på underhållskostnader. Elbilar kräver mindre underhåll än bilar med förbränningsmotorer eftersom de har färre rörliga delar. Genom att ladda din elbil regelbundet hemma, säkerställer du att bilen alltid är redo att köra och minskar behovet av dyra reparationer och servicearbeten. Att installera en laddbox kan också öka värdet på din fastighet. I takt med att fler människor skaffar elbilar, blir laddningsmöjligheter hemma en viktig funktion för potentiella köpare. En fastighet med en installerad laddbox kan därför eventuellt säljas snabbare och till ett högre pris.

Vidare erbjuder många länder och regioner ekonomiska incitament och bidrag för installation av laddboxar. Dessa kan inkludera skatteavdrag, subventioner eller andra finansiella stöd som kan minska den initiala investeringskostnaden för en laddbox. Rådfråga gärna oss i Linköping om du har frågor om vilka besparingar du kan göra på att installera en laddbox. 

Även företag och arbetsgivare kan dra nytta av att installera laddboxar. Genom att erbjuda laddningsmöjligheter på arbetsplatsen kan företag locka och behålla anställda som kör elbilar, samtidigt som de förbättrar sitt företags miljöprofil och bidrar till hållbar utveckling.

Varför välja oss för din installation av laddboxar i Linköping?

Att välja rätt företag för installation av laddbox är avgörande för att säkerställa en säker och effektiv laddningslösning för din elbil. Här är varför du ska välja oss på Kinda Elteknik för din installation av laddbox i Linköping:

Vi lång erfarenhet och expertis inom installation av laddboxar och vårt team av certifierade elektriker är specialutbildade för att hantera alla typer av laddboxar och kan därför garantera en professionell och säker installation. Vi följer alla aktuella säkerhetsföreskrifter och standarder vilket ger dig trygghet och säkerhet.

Vi erbjuder även skräddarsydda lösningar som passar just dina behov. Vi förstår att varje hem och elbil är unik och vi arbetar nära dig för att hitta den bästa platsen och metoden för installationen oavsett om du behöver en enkel väggmonterad laddbox eller en mer komplex lösning så kan vi hjälpa till.

Vi använder endast högkvalitativa produkter från ledande tillverkare. Detta säkerställer att din laddbox är pålitlig, hållbar och kompatibel med de flesta elbilar på marknaden. Vår målsättning är att ge dig en lösning som fungerar felfritt i många år framöver.

Vi lägger även stort fokus på att erbjuda förstklassig kundservice och support. Från första konsultationen till efterföljande service finns vi alltid tillgängliga för att svara på dina frågor och lösa eventuella problem. Vårt kundfokuserade tillvägagångssätt har gjort oss till ett pålitligt val gällande laddboxar för många kunder i Linköping.

Service av laddboxar i Linköping

Att utföra regelbunden service på laddboxar till elbilar är viktigt för att säkerställa deras långsiktiga funktionalitet och säkerhet. En laddbox är en betydande investering som inte bara underlättar daglig användning av din elbil utan också påverkar dess prestanda och livslängd. Genom att hålla din laddbox i toppskick kan du undvika oönskade driftstopp och kostsamma reparationer.

Regelbunden service inkluderar att kontrollera och uppdatera mjukvaran, inspektera kablar och anslutningar, samt säkerställa att alla komponenter fungerar korrekt. Detta förebygger potentiella problem som överhettning, kortslutning eller andra elektriska fel som kan uppstå över tid. Genom att tidigt identifiera och åtgärda dessa problem kan man undvika större skador som kan leda till längre stilleståndstider och höga reparationskostnader.

Ytterligare en fördel av service är att säkerställa att laddboxen fortsätter att uppfylla säkerhetsstandarder och regler. Tekniken inom elbilsmarknaden utvecklas snabbt, och regelbunden service hjälper till att hålla din laddbox kompatibel med nya krav och standarder. Detta skyddar både användaren och fordonet från potentiella risker.

Att genomföra regelbunden service bidrar också till att maximera energieffektiviteten. En väl underhållen laddbox använder elektricitet mer effektivt som kan leda till lägre energikostnader och en mer hållbar användning av resurser.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om laddboxar i Linköping! Vi hjälper dig!